Кабинетът „Орешарски” подава оставка идната седмица

Уговорката ще бъде спазена и в началото на октомври ще са предсрочните избори

Оставката на правителството ще бъде факт през следващата седмица, според предварителните договорки на политическите сили. Това заяви пред журналисти днес председателят на парламента Михаил Миков.

Въпросът за оставката на правителството на Пламен Орешарски е изчистен и около това не бива да има излишен драматизъм – каза Миков и добави, че сега се пристъпва към поредица от формални актове, за да бъде назначено служебно правителство и парламентарните избори да се проведат в началото на октомври, както е договорено.

По повод актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса, той каза: „Знаете, че има мнозинство за подкрепа на актуализацията на бюджета на Здравната каса, но трябва да има и народни представители, които да влязат в пленарната зала”.

Михаил Миков присъства днес на първата копка за изграждането на нов път от с. Салаш, област Видин до Сърбия. Отсечката от селото до границата 5 километра. Догодина там ще има граничен пункт, за който вече е подписано споразумение със Сърбия.