Нова версия за свалянето на малайзийския самолет?

Според очевидци в небето до него е имало друг, боен самолет

Нова версия за свалянето на полет MH17. Според очевидци в небето до него е имало друг, боен самолет. Дали той е стрелял по пътническия лайнер, обаче, остава неясно, предаде Нова телевизия.

Бави се и разследването на инцидента. Украйна, бунтовниците и Русия си разменят взаимни обвинения.

Отломките от печално известния полет MH17 на малайзииските авиолинии са пръснати в радиус от пет километра. Никой не ги събира. Не виждаме и да се провежда в този момент някакво разследване. Вчера района беше затворен от силите на т.н. Донецка народна република. Хората тук разказват страшни неща.

Новината, която стана първа в световните емисии, за местните хора изглежда така -  първоначално се е чуло свистене, след това три силни взрива. След което започнало най-страшното.

„Видяхме да падат хора. Жителите на селото падаха на земята, залягаха, защото отгоре падаха пасажерите на този самолет, върху хората, върху домовете им, по полето”, разказва Лена Хлебная.

В околните населени места вече са привикнали да чуват канонада и звук от бомби, но този път било по-различно.

Районът е бил отцепен от силите на сепаратистите или опълченците, както сами се наричат.

Спрян е бил дори влака на прелез, който минава наблизо. 48 часа по-късно са останали обаче голяма част от отломките на малайзиския самолет. Те са били старателно претърсени от мародери. Така че огледа им едва ли може да донесе истината. Остават догадките и слуховете.

Хората разказват, че самолетите са били два. „Звукът от втория самолет беше като на военен самолет. Ние вече сме ги чували техните двигатели. Но всички казват, и хората от близкия град, и тук, съселяните, самолетите са били два”, разказват очевидци.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен