2 години условно за шеф пребил и изнудвал работник

Две години условно с 3-годишен изпитателен срок отнесе Кирил Кьовтаров, който бе признат за виновен от Бургаския районен съд в изнудване и нанасяне на лека телесна повреда.
40-годишният Кьовтаров е собственик на фирма за климатици „Сийл“. На 31 март 2013 г. той първо изнудвал свой работник за 3 хиляди лева, след което го пребил с ритници в слабините. Това станало в складовата база на фирмата близо до жк Меден рудник.
Обяснил на 30-годишния си служител, че трябва да плати парите като компенсация за времето, когато следвал като студент, от което компанията претърпяла загуби. Кьовторов извадил договор за заем, предварително подготвен, и притиснал работника си да го разпише. Мъжът обаче отказал, заради което бил жестоко пребит. С шутове в слабините Кьовтаров се опитал да принуди служителя си да подпише договора, четем в обвинителния акт..
Бизнесменът извикал на помощ приятеля си Добрил Николов, който също налагал работника. Пребитият мъж успял да изпрати тайно съобщение до свой приятел, че е отвлечен, който пък информирал полицията.
В 19,30 часа антимафиоти от специализираните полицейски сили на бургаската полиция обградили производствения цех и нахлули в него, за да освободят заложника. Чорбаджията обаче усетил, че спецчастите атакуват и сам отключил вратата. Кирил Кьовторов и приятелят му Добрил Николов са задържани в ареста.
Отначало Кирил Кьовтаров дори е искал 6000 лв. от работника си, но после „паднал” на 3000.
Освен условната присъда, той ще трябва и да плати 3000 лв. глоба, реши съдът.