Нови водни изобретения „разхождат” туристи над водата на южния плаж в „Слънчев бряг”

Флайборд, джетпак и джетоватор са новата мания на „Какао бийч”

Нови водни атракциони, които се задвижват от мощна струя вода, „яхват” туристите това лято на южния плаж в „Слънчев бряг”. Екстремистите политат на метри от морeто, гмуркат се като делфини и правят водни салта.

Флайбордът е забавлението, с което може да полетите до 8 метра над водата и да „сърфирате” във въздуха. Екстремното усещане е за любителите на сноуборд, скейборд, кайт и други смелчаци, които искат да направят няколко „кръгчета” във въздуха. Флайбордът е пластмасова платформа, която се прикрепя към стъпалата. С нея „въздушните пилоти”се издигат нависоко, чрез мощна водна тяга, която се подава от моторите на джет. Повечето смелчаци се научават да управляват флайборда изключително бързо – за 5-10 минути, казаха инструктори.

Въздушни забавления са възможни и с джетпак /JetPack/ и джетоватор /Jetovator/. Туристите са вманиячени и по тях, каза управитялат на плажа Кирил Спасов. Устройствата работят на същия принцип и също се предлагат на южния плаж. Джетпака и джетоватора също са иновация във водните забавления  и позволяват на човек да „лети” над водата и да прави водни салта. Уредите са много интуитивни и човек изключително лесно може да се научи да ги управлява. „Пилотирането” придължава 20 минути и предоставя истинско удоволствие.

Единствените условия са задължителна спасителна жилетка, навършени 18 години и добро здравословно състояние.