Росен Плевнелиев и Иван Тотев откриха обновения Римски стадион в Пловдив

Президентът бе посрещнат радушно от граждани и гости на града (ВИДЕО)

Държавният глава на Република България Росен Плевнелиев пристигна в Пловдив, за да открие втория етап от ремонтирания Римски стадион.

Малко преди обяд президентът бе посрещнат от градоначалника Иван Тотев. Държавният глава и местната управа направиха разходка по главната улица и се насладиха на изложбата от снимки за развитието на Пловдив. Росен Плевнелиев бе посрещнат радушно от всички хора и не изпусна възможността да поздрави всеки един от привържениците му.

След разходката президентът се насочи към Римския стадион, където на входа бе посрещнат с вкусна питка и мед. В реновирания киносалон той изгледа филма „Пловдив през II век”.

Посещението на Росен Плевнелиев в града под тепетата продължи с тържествена реч по откриването на световната забележителност. Думите му бяха приети с бурни овации от публиката. Районът около Римския стадион бе препълнен със зрители.

На събитието присъстваха още народните представители Менда Стоянова, Стефан Дедев, Атанас Ташков, зам.-кметове на Пловдив, районни кметове, председателят на ОбС Илко Николов, общински съветници, както и много граждани и гости на Пловдив.