Пратиха ТВ7 при кабеларките

„Булсатком” премести националната телевизия на 713 канал

„Булсатком" прати ТВ7 при кабеларките. Преди няколко дни потребителите на оператора забелязаха, че националната телевизия е изместена от челните позиции и вече не е непосредствено след БНТ, Би Ти Ви и Нова, а чак на 713 канал.

 Причината „Булсатком" да изместят ТВ7 е, че договорът им, който са подписали преди време, гласи, че ако телевизията бъде обявена в несъстоятелност, доставчикът ще спре излъчването на сигнала. На този етап „Булсатком" не е спрял ТВ7, както и родствените й - Нюз 7 и Супер 7, защото изчакват да видят как ще се развият нещата в дружеството, но за сега обаче са я изместили на по-задни позиции, пише "Всеки ден".

 Така от една от най-гледаните - ТВ7 се нареди до телевизии като „Алфа", „България он ер", „ВТВ". Каналът освен това по цял ден върти стари сериали и документални филми. Единственото актуално, което излъчва ТВ7 в момента, са новинарските емисии.

 Преди малко повече от месец от „Ноу фрейм медия", която е собственост на Николай Бареков, обявиха телевизията в несъстоятелност, защото дължи пари на външните продукции. Впоследствие и самата ТВ7 призна затрудненото си положение.

 Въпреки че само преди няколко месеца от медията привличаха водещи и журналисти със солидни заплати, то сега телевизията е пред фалит. Служителите не са получавали месечните си възнаграждения от 3 месеца, а задълженията на компанията са за десетки милиони левове. Положението е такова, откакто банкерът Цветан Василев офейка от България.