Съдът гледа мерките на обвиняемите за източване на КТБ

Шефът на КТБ Орлин Русев също е в Съдебната палата

Състав на Софийския апелативен съд решава за мерките за неотклонение на обвиняемите за източване на Корпоративна търговска банка, предаде БНР.

Съдебното заседание е по жалби на трите обвиняеми - заместник главната счетоводителка на КТБ Борислава Кючукова, главната касиерка Маргарита Петрова, която СГС остави за постоянно в ареста и Мария Димова - главен счетоводител, която заради онкозаболяване е под домашен арест. Четвъртият обвиняем за присвояване на близо 206 милиона лева е Орлин Русев, изпълнителен директор на КТБ, когото обаче съдът пусна на свобода срещу 10 000 лева. Макар прокуратурата да не протестира неговата мярка за неотклонение, той е в

Съдебната палата в знак на солидарност с трите жени. Заседанието трябваше да започне в 10 ч. но се оказа, че има новосъбрани доказателства, с които тепърва защитниците ще се запознават. Материалите са общо 6 тома, част от които съдържат разпити на охранители от КТБ  и експертизи. Не стана ясно какви са точно експертизите.

Обвинението ще бъде представлявано на заседанието от двама прокурори - апелативен и градския Иван Гешев, който по принцип се явява на мярката в СГС. Онзи ден в подробно вестникарско интервю той коментира разследването по КТБ. Защитниците на четиримата обвиняеми реагираха доста остро срещу коментара, наричайки го недопустимо и нарушаващо следствената тайна.