Заралии: Заставаме зад нашия кмет!

Хиляда излязоха да подкрепят Живко Тодоров

Около 1000 старозагорци излязоха тази вечер да подкрепят кмета Живко Тодоров за акцията по събарянето на незаконните ромски къщи. Заралии се стекоха на центъра, за да изразят своята благодарност към кмета, за твърдостта с която той защити закона и разруши изградени върху изсечени гори постройки.

ВИЖТЕ КАК СТАРОЗАГОРЦИ ПОДКРЕПИХА КМЕТА ЖИВКО ТОДОРОВ!
На импровизирана сцена общинският съветник Маноил Манев и телевизионният водещ Илиян Илиев извършиха десет подскока / оказа се след бас между тях свързан със събарянето на къщите/ с цел да предизвикат "земетресение" и да паднат още незаконни къщи. Общинският съветник от ГЕРБ Маноил Манев, който от вчера е и номиниран за старозагорската листа за предсрочните парламентарни избори, предложи на мястото, където разрушиха незаконните постройки да бъде организиран рок концерт, преди теренът да бъде залесен и да стане отново гора.

Starazagora.utre.bg припомня, че районът "Борова гора" край квартал "Лозенец", където се извърши акцията по събарянето на ромските постройки, е бил гора към парк "Аязмото", залесявана преди над 100 години от местни доброволци.

На импровизирания митинг се изказаха и други старозагорци - бившият депутат от ГЕРБ Пламен Русев, администратори на фейсбук групи, общественици, които изразиха гордостта си от действията на Живко Тодоров да възстанови законността в общината и благодарността си към органите на реда, които подсигуриха безпрепядствено акцията.
"Поставихме началото на нов път в отношенията между местната власт и гражданите. Вече сме рамо до рамо, а не от двете страни на барикадата", коментираха старозагорци.
В началото на митинга, хората на площада пред Общината посрещнаха с ръкопляскания и вестта за оставката на кабинета Орешарски.