Крадци отмъкнаха празен банкомат в „Люлин“

Предполага се, че крадците са същите, които преди седмица изтръгнаха банкомат в "Дружба" 2

Нагла банда отмъкна втори банкомат на буксир само за седмица. Първият бе задигнат от магазин за играчки в "Дружба"2 и в него имало 30 000 лева. Този път крадците влетели с бус през витрината в хипермаркет "Хит" в ж.к "Люлин". Ударът бил извършен около 5.30 ч. сутринта в понеделник, пише "Телеграф".

Апашите влезли в паркинга на магазина, обърнали така, че предницата да сочи изхода, и на задна минали през витрината точно до централния вход. По отработена схема вързали долната част на машината, в която са касетките с парите, и шофьорът дал газ. Касата била изтръгната и качена в буса, след което изчезнали.

За техен лош късмет обаче банкоматът бил почти празен, разказват служители от атакувания обект. Причината за това е, че ден по-рано работещите си получили заплатите и веднага ги изтеглили - факт, който не е бил известен на крадците. Предполага се, че най-късно днес машината е щяла да бъде заредена догоре, така че само за ден -два са се разминали с голямата плячка.

"Разбрахме какво се е случило едва когато дойдохме на работа сутринта. Притеснихме се с колегите, защото навсякъде имаше счупени стъкла. Беше повредена и витрината на зооцентъра и хората се притесняваха да не са им посегнали на стоката", разказа продавач от съседен магазин. При маневрата шофьорът на извършителите направил две витрини на сол. На тяхното място вчера бяха залепени големи платна. В обекта има една камера, но тя не е обхващала периметъра на банкомата.

Основно предположение е, че крадците са същите, които преди седмица изтръгнаха по същия начин банкомат с близо 30 000 лева от магазин за играчки в столичния кв. "Дружба" 2. Ден по-късно запалиха буса си марка "Фолксваген Транспортер" зад Пета градска болница в София. Колата се оказа крадена. Полицаите смятат, че има крадец на автомобили или човек, който има контактите да поръча задигнат бус от автоджамбазите. При втория удар бандитите пак са действали с микробус, а банкоматът е бил захванат по сходен начин като при първата им кражба. Сега обаче бандата може да се окаже дори минус, защото отново са използвали крадено возило и не се знае дали с плячката ще могат да си покрият разходите.