Ботев преследва днес национален рекорд

Канарите нямат загуба в Европа през последните 10 срещи

Ботев Пловдив гостува тази вечер на Санкт Пьолтен в среща-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. „Канарите“ спечелиха инфарктно първия двубой след успех с 2:1 на „Лазур“.

Сега възпитаниците на Вилислав Вуцов ще гонят минимум равенство, което да им осигури място в следващата фаза на турнира.

Ако това се случи, пловдивчани ще счупят и рекорда на ЦСКА за най-много мачове без загуба в Европа. До момента и двата тима имат по 10.

Серията на „жълто-черните“ започна през далечната вече 1995 срещу Севиля (1:1). През изминалия сезон водения по това време отбор на Станимир Стоилов изигра 8 срещи, в които също не допусна поражение, но отпадна от Щутгарт след 1:1 в Бургас и 0:0 в Германия.

Вуцов ще заложи на Адам Стаховяк под рамката, а пред него в защита ще си партнират Йордан Христов, Сърджан Лукин, Росен Колев и Филип Филипов.

Томас Иршак ще бъде натоварен с по-дефанзивни функции, а пред него ще действа Мариян Огнянов. Вляво ще започне по всяка вероятност Божидар Васев, а четвъртият в халфовата линия ще бъде Милен Гамаков.

В нападение „канарите“ ще разчитат на опита на Иван Цветков и таланта на Цветелин Чунчуков.

Срещата е от 22:05 на NV-Арена.