Адел спечели дело за нарушаване на личния живот на сина си

Фотографска агенция плаща огромна сума заради снимки на Анджело, направени без разрешение

Британската певица Адел спечели дело, възлизащо на 5-цифрена сума, за нарушаване на личния живот на сина й Анджело, след като папараци го заснеха в семейна обстановка без нейно разрешение, съобщава Асошиейтед прес.

Адвокатката на носителката на "Грами" Джени Афия заяви, че нейната клиентка в никакъв случай не желаела синът й да стане "публична собственост" и поради тази причина завела делото.

Буди дълбоко съжаление фактът, че някои от най-важните моменти в живота на Анджело, като първото му семейно излизане или първата му разходка на игралната площадка, бяха фотографирани и разпространени из целия свят, въпреки изричното нежелание на неговото семейство", заяви адвокатката. Според нея Адел охотно възприема публичния си образ, но няма да позволи в никакъв случай да бъде нарушавано нейното и на семейството й лично пространство.

Сумата, получена от обезщетението на фотографската агенция "Корбис имиджис,", ще бъде внесена в попечителски фонд на името на Анджело, който ще навърши две годинки през месец октомври. Агенцията се съгласи също да не използва повторно снимките, заради които загуби делото.