Културното ни наследство през детските очи

Два пленера подкрепят кандидатурата на София за Европейска столица на културата

Два пленера в София подкрепят кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Лятната културна програма на Столична община - район "Илинден" продължи със събития, организирани от Народно читалище "Роден край – 1931" съвместно с Школата по живопис и керамика при читалището, с художествен ръководител Меглена Шаманова.

Единият пленер, посветен на темата "Културното ни наследство през детските очи", се състоя в парк "Света Троица" на 14 юли, а другият - на тема "Светът около нас" – в Западен парк на 16 юли.

И двете събития пленера привлякоха зрители – любители на изобразителното изкуство и детското художествено творчество, като малките художници - кипящи от творчески порив и отдадени на изкуството - изследваха необятните хоризонти на въображението и възможностите за пресъздаването му на белия лист, чрез нови техники за рисуване на открито, пишат от Столична община.

"Пленерите постепенно приключиха, обогатили участниците с нови познания, емоции и културни изживявания и провокирали у малките посетителите интерес към уличното изкуство, а финал на начинанието всички заедно се почерпиха и се забавляваха с шумни детски игри, огласяйки с радостна врява детските площадки".