Нови отделения в МБАЛ "Св. Пантелеймон"

Болницата чества патронен празник

МБАЛ "Св. Пантелеймон" чества своя патронен празник днес. На събитието управителят на болницата - доц. Петко Недов, се похвали, че скоро ще се открият две нови отделения. Едно от тях е по образна диагностика, което е завършено и чака лиценза си от Министерство на здравеоопазването. Стойността на проекта за това отделение е около 1 700 000 лева. Община Пловдив е отпуснала безлихвен заем от 500 000 лева на лечебното заведение, а останалото финансирене е от собствени приходи.

"Работим на печалба!", похвали се доц. Недов. "Скоро ще заработи спешно приемно отделение, тъй като все още има довършителни работи.", допълни той.

След подробни доклади от болницата ще станат ясни и пътеките, които ще се финансират от РЗОК.

Болничното заведение подготвя и съвместен проект с Община Пловдив, район Южен и ОП "Градини и паркове"  за изграждането на нови огради, градини и пътеки за инвалиди.

"Въпросът за сливането на болниците "Св. Пантелеймон" и "Св. Мина" не е на дневен ред. Обединението може да стане след като се изчистят всички финансови потоци към двете болници, тъй като втората работи на загуба. Този казус може да разисква едва след обработването на финансовите отчетите към 31 март 2015г.", каза зам.-кметът Розалин Петков.