Тайни срещи на "Позитано"

Окончателният брой на номинираните от партийните структури за поста е 29

Въпреки, че официална среща не беше обявена, „Позитано" 20 събра част от елита на БСП днес. За пръв път от доста време Сергей Станишев също се появи на публично място.

Днес по обед се срещнаха хора, които по принцип са съперници за лидерския пост. Според неофициална информация, фаворитите за поста на Сергей Станишев са основно трима - Драгомир Стойнев, Михаил Миков и Мая Манолова. Освен тях, по едно и също време бяха още Кирил Добрев, Димитър Дъбов и делегати от цялата страна.

Някои бяха дошли в централата на партията, за да си направят отвод още днес.

Оказа се обаче, че не всички са поканени на среща в сградата. Мая Манолова явно не беше и затова си тръгна без дори да влезе вътре.

„Утре БСП избира не просто председател, БСП избира път. Аз се надявам да избере пътя на промяната. Един ще спечели. Сигурна съм, че другите ще застанат до него", заяви тя.

Повечето делегати, които идваха до партийната централа, казваха, че вече са направили своя избор и имат фаворит за утре.

Окончателният брой на номинираните от партийните структури за поста е 29, каза днес за БТА Милко Багдасаров, председател на комисията по предложенията.

Шестима вече са си направили отвод - Борислав Гуцанов, Георги Пирински, Николай Малинов, Александър Симов, Георги Петърнейчев и Милко Багдасаров.

Сред номинираните са настоящият лидер Сергей Станишев и актьорът Стефан Данаилов.

Очаква се реалните кандидати, които ще се включат в надпреварата за лидерския пост, да са 7-8. Всеки ще разполага със 7 минути да развие вижданията си за бъдещето на партията. Гласуването ще бъде тайно в тъмни стаички.