Осем идеи за безплатни летни забавления

Как да прекарате страхотно лято с минимален или никакъв бюджет

Ако сте с ограничен  бюджет през това лято, не се притеснявайте, има много страхотни неща, които можете да направите, без да харчите пари. С толкова много партита, почивки и други скъпи летни дейности,  често харчим повече, отколкото сме предвидили.  За спестявания да не говорим. Вижте списък на безплатните неща,  които  вие, с вашето семейство и приятели можете да направите през този летен сезон. Надяваме се, че тези дейности ще ви помогнат да спестите пари и да имате много забавно лято.

1. Водни битки

Дали у дома или на плажа, водните битки винаги са забавни и безплатни.  Ако останете у дома и сте отегчени, помислете за миене на  автомобила си. Поканете приятелите си и си организирайте пръскане с маркуча или секси  фотосесии по бански. По този начин ще спестите пари от автомивката  и ще се забавлявате на воля.

2. Организирайте пикник

Пикниците са класическо и вечно лятно забавление, идеално за семейство,  двойки, братя и сестри, приятели и деца. Въпреки  че това не е напълно безплатно, не е нужно и да се харчат много пари. Можете да си направите пикник на земята, или да вземете столове и маса за карти.  Можете да упражнявате любимите си спортове или просто танци. Без значение какво правите,  ще се уверите, че на пикник  можете много да се забавлявате.

3. Намерете си ново хоби

Има много интересни хобита, които  може би винаги са ви привличали, като например рисуване, четене, градинарство, готвене или грънчарство. Ако искате да усвоите някое от тези умения, лятото е идеалният момент. Бъдете сигурни, че ако се упражнява редовно, със сигурност ще постигнете резултат.  Помислете също за бягане, плуване, футбол, вдигане на тежести, народна топка, или бадминтон.  Точно това лято можете да откриете в себе си и градинаря.

4. Прекарайте деня в правене на смешни видеоклипове

Миналото лято с приятелите ми прекарахме цял  ден,  записвайки  на видеото всичко, което видяхме и направихме, за да уловим смешни моменти. Забавлението е гарантирано и отново  няма да  харчите пари. Не забравяйте за камерата когато сте на пикник или организирате водни битки.

5. Барбекю на двора или терасата

Ако имате барбекю и голям заден двор,  изкарайте скарата навън заедно с  вашето семейство и близки приятели.  Ако сте с  малък бюджет,  разпределете покупките между  приятелите си, нека всеки  да донесе нещо за ядене или пиене. Храненето навън е невероятно, защото не е нужно да се притеснявате за почистване или декорации. Трябват ви само няколко саксии с летни цветя  и не забравяйте за спрея против комари.

6. Научете нов език

Независимо дали планирате почивка в друга страна, искате да впечатлите вашите колеги и приятели или просто защото отдавна го искате, помислете за изучаване на чужд език. Това може да бъде предизвикателство, но със сигурност ще ви се отплати.

7. Посетете роднини

Отделете няколко летни вечери, които да прекарате с вашите родители, братя, сестри и други членове на семейството, които не сте виждали от дълго време. Ако имате  баби и дядовци, не забравяйте да ги посетите също.  Да прекарате време с членовете на вашето семейство е нещо, което задължително трябва да направите това лято.

8. Планирайте изненадващи срещи

Много двойки вече започнаха да планират летни изненади за един друг. За да са забавни, те не трябва задължително да са скъпи. Просто се уверете, че не е нещо, което обикновено правите. Опитайте се да изберете нещо ново и уникално за вашата среща - изненада.  На вашия партньор ще му хареса!  Ако си нямате партньор, направете го за  сестра си, най-добрия си приятел, братовчед или дори за майка си.

Лятото е невероятно сезон, който предлага много забавни неща. Ако нямате пари за харчене, това не означава че не можете да се забавлявате,  а и все още  имате много време. Помислете за някои от тези безплатни неща и можете да се насладите на забавно лято.