Идентифицираха една от жертвите на MH17

Холандското правителство отказва да обяви името и пола на загиналия човек, но вече е уведомило роднините и кмета на родния му град

Холандия е идентифицирала първата жертва от разбилия се в Източна Украйна полет MH-17. Това съобщиха от холандското правителство, цитирано от АП. Оттам обаче засега отказват да обявят името и пола на жертвата. Все пак близките роднини и кметът на родния й град са били уведомени, уточняват правителствените служби, цитирани от bTV.

Над 200 експерти по съдебна медицина работят в централния холандски град Хилверсум по идентификацията на телата и човешките останки от сваления на 17 юли в Източна Украйна самолет на малайзийските авиолинии.

При катастрофата загинаха 298 души, 193 от които холандци. След преговори със сепаратистите, които контролират района на авиокатастрофата в Източна Украйна, телата на жертвите бяха транспортирани с влак в хладилни вагони до Харков, а след това със самолет то Холандия.

Предстои те да бъдат идентифицирани и предадени на близките. Въпреки че сепаратистите твърдят, че са предали всички тела, в световните медии се появи информацията, че в Холандия са пристигнали само около 200.