Борисов никога не е бил агент на разузнаването

Бареков е слънчасал, заяви Димо Гяуров

Не можах да разбера какво точно е имал предвид Николай Бареков - дали е дошла информация отвън или дали той е изпратил информация, но това няма никакво значение. Мисля си, че неговите приказки са резултат от прекалено дългото му престояване на плажа, може би е слънчасал. Това заяви пред ПИК бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров по повод вчерашното твърдение на Бареков, че лидерът на ГЕРБ е бил агент на службите.

Лидерът на "България без цензура" обяви в ефира на Нова телевиция, че един от документите, с които разполагал, през 2002 г. се получава писмо в Националната разузнавателна служба (НРС), в което се казва, че като неин нелегален сътрудник, Бойко Борисов отказва да работи за нея, защото е станал главен секретар на МВР.
"В твърденията на Бареков по отношение на Борисов няма нищо вярно. На мен не ми е известно г-н Борисов някога да е бил агент на разузнаването било преди или след 10 ноември 1989 година. По мое време никога не е постъпвало писмо с неговото име, независимо дали с негово авторство или от някъде другаде", подчерта Гяуров.