ББЦ се сгромолясва, напускат в Лом и София

Младата партия осиротява.... Или просто живее ден за ден?

След зам.-председателя на "България без цензура" Ангел Славчев и ВМРО, нови структури и активисти напускат партията на Николай Бареков. Вече е факт напускането на общинската структура в Лом, както и над сто човека от София, начело с председателя на партията в район "Триадица" - Стоил Митев.

Получихме техни декларации на редакционната поща. Те говорят сами по себе си за разпада, обхванал структурите на току-що родилата се партия, водена от младия политик и евродепутат Бареков.

Лидерът на Земеделски народен съюз и депутат от Коалиция за България Румен Йончев, който продължава да е в ББЦ заяви по БНР, че Бареков е по-силен от всякога и заедно ще се борят за победа на предсрочните парламентарни избори. Йончев дори упрекна напускащите, че обслужват ГЕРБ и ДПС. Обвини ги също, че изпълняват поръчка, но планът им няма да успее, защто ББЦ е сплотена и единна.

Очевидно обаче структури в Лом и София не са чули призивите на Бареков и земеделеца Йончев. Ето техните декларации за напускане на ББЦ и вождът Бареков, часове след като той даде срок на главния прокурор Сотир Цацаров да се срещне с него след сряда.
 

Декларация
на общинската организация гр. Лом

 
Уважаеми медии, уведомяваме ви, че общинската структура на "България без цензура" в град Лом си подава оставката и напуска партията на Николай Бареков. Причината за това е дълбокото ни несъгласие и разочарование  от  провежданата политика от партията и нейното ръководство, липсата на демократични критерии относно функционирането и бъдещото й развитие. Ние застанахме в редиците на ББЦ с желанието да работим срещу статуквото, а не да ставаме част от него. Не възнемеряваме да оставим всички наши приятели, симпатизанти и колеги  без да сме политически представени. Оставаме  в очакване бившият зам.-председател Ангел Славчев да ни поведе в битката срещу политическата мафия.

С уважение: Общинско ръководство гр. Лом  
председател: Даниела Методиева


До:
Всички независими от кръга Пеевски медии;
Изпълнителният съвет на ПП "България без цензура";
Общинското ръкводство на ПП "Българи без цензура" в гр.

Заявление
От Стоил Д. Митев – председател р-н Триадица 23 МИР- София


С настоящото заявление ви уведомявам, че считано от днес 25.07.2014 г. прекратявам членството си в ПП ”България без цензура”. Причината за това е дълбокото ми несъгласие и разочарование  с провежданата политика от партията и нейното ръководство, както и политическата и лична зависимост на партията и Николай Бареков от кръговете на Делян Пеевски.

Заедно с мен се отеглят и над 100 члена на партията в район "Триадица" на 23 МИР- София .

Също така заявяваме, че никога не сме гласували и предлагали за водач на листата в 23-МИР г-н Васил Василев.

Муцуните на прехода нямат място в новата политическа история на България.

 
25.07.2014 г.                                                                                             
Стоил Митев
гр.СофияСнимка на Деня

Щрихи от Плевен