Бойко Цветанов пее "Винчеро” за почитателите на операта в Бургас

Бургас Лайф

29-07-2014, 09:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Топ тенорът Камен Чанев извисява глас в операта „Аида”

Почитателите на класическата музика  в Бургас ще имат възможност да чуят най-известната любовна ария, писана някога. В четвъртък вечер  красивият глас на големия тенор Бойко Цветанов ще изпълни арията "Несун дорма" чиято финална фраза „Винчеро”  е разтуптявала сърцата на милиони слушатели по света. В последния ден на юли, романтичната  приказка за принцеса „Турандот” ще омагьоса Летния театър и ще ни отведе близо на стените  на Забранения град в Пекин.

Специално за бургаската публика  Бойко Цветанов ще влезе в образа на смелия принц Калаф  - единственият успял  да отговори на гатанките на жестоката принцеса Турандот. 

Сопраното на Софийска опера и балет, с изключително успешна международна кариера Габриела Георгиева ще изиграе дъщерята на императора – Турандот. Принцесата осъжда на смърт всеки, поискал ръката й, но не успял да отговори на въпросите й. В ролята на робинята Лиу, която умира, но не издава принца,  ще видим солистката на Държавна опера – Бургас  Мария Цветкова. Кралят на татарите Тимур ще бъде изигран от магнетичния бас  Делян Славов. Диригент на представлението е Григор Паликаров, а режисьор Нина Найденова.