Вдигнаха чешма в памет на загиналия при атентата в "Сарафово" Мустафа

Чешма на автобусната спирка в село Юруково утолява жаждата на всички, които пътуват по пътя за Якоруда, Благоевградско. Тя е иззидана от бащата на загиналия в атентата в Бургас шофьор Мустафа Кьосов - Ахмед.
“В памет на Мустафа Кьосов, загинал на 18 юли 2012 година в бомбен атентат в Бургас” са издълбаните в камъка думи над чучура, които напомнят за трагичното събитие, съобщава Монитор.
Шофьорът на взривения автобус, родом от село Юруково, бе единственият български гражданин, поразен фатално от бомбата, предназначена да убива израелски туристи.
Според мюсюлманските обичаи градеж на чешма е добро дело и начин да се отдаде почит към починалия. В общините Якоруда и Сатовча, в които населението е преобладаващо българо-мохамеданско, има иззидани над 700 чешми в памет на починали близки.
Вдовицата на Мустафа, Емине, все още не може да се отърси от стреса, въпреки че вече ходи на работа в цех за опаковки в Якоруда, а баща му Ахмед не спира сълзите си, когато се заговори за Мустафа. Дори фактът, че вече са известни имената на атентаторите, не може да облекчи мъката на близките м