Ангел Славчев: Ще си въртим гъза наляво и надясно за повече пари, казваше Бареков

Не е тайна, че прокуратурата, органите на МВР, дори ДАНС циркулират около кръга „Пеевски”. Това каза в интервю за Bulgariautre.bg  Ангел Славчев, председател на Сдружение „Граждански контрол” и бивш зам.-председател на партия „България без цензура”.

Доколкото съм чувал, раздялата между БСП и ДПС е заради Цветлин Йовчев, тъй като е по-скоро представител на ДПС. Но това се говори в кулоарите и може би само Орешарски може да каже дали е така.

Напоследък Бареков ми прилича на Яне Янев. Той уволняваше Борисов, той му скачаше с документи, носеше кайсии на Алексей Петров, после пристана на Бойко и му стана като първа дружка.

Николай Бареков го е казвал и пред мен: „Ще си въртим гъза наляво и надясно, където дават повече – там ще отидем”. Това му беше приказката за Европарламента. Такава приказка един политик не може да изрече пред съпартийците си. Поне аз разбирам нещата по друг начин.

Ако утре данните, които изнесе за Бойко Борисов не са верни, Бареков трябва да е наясно, че това ще му свали доверието и в Европейския парламент, посочи Славчев.

Според него Бареков е направил тази крачка от отчаяние, тъй като масово вътре в партията много хора напускат. Цели общински организации напуснаха и продължават да напускат – Лом, Видин, Добрич, Стамболийски и още няколко малки общини в Пловдив област, Евромайки – Сливен и Котел, Евромайки Враца. Очаквам до седмица –две още структури да напуснат. Сривът в ББЦ е видим, каза бившият зам.-председател на партията.

Станах свидетел многократно на негови разговори с депутата от ДПС Делян Пеевски. Те си комуникират като приятели от дълги години. Това е първата връзка с ДПС. Втората е вътрешноорганизационна. Главният секретар на партията е син на кмет втори мандат от ДПС и според всички мои данни той е пряко свързан. Други хора, които са в организационната структура също са свързани с ДПС. Всички, които дойдоха в организацията с чисти идеи бяха избутани от хора с користни цели, Бареков е под влиянието на хора от ДПС, посочи още Славчев.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С АНГЕЛ СЛАВЧЕВ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК