Компроматът срещу Борисов - кьорфишек!

Пасажите за Борисов не фигурират в делото. Те са добавени.


„Има такъв документ с такъв регистрационен номер, има такава проведена среща с информатор на тази дата, но наличието на информацията, която е в документа не отговаря на информацията, която е публикувана. Името на г-н Борисов не фигурира в този документ”, заяви в предаването „Здравей, България” главният секретар на МВР – Светлозар Лазаров.
 
Уточнението бе дадено по повод разпространения от лидера на „България без цензура” – Николай Бареков, документ, който, по негови думи, уличава Бойко Борисов в трафик на наркотици.  
 
Самият главен комисар Лазаров заяви, че това, което се разпространява, трудно би нарекъл документ. Пасажите за Борисов не съществуват в документа, който се намира в делото.
 
Пасажите за Борисов не фигурират в делото. Те са добавени. Делото е вадено един-единствен път и то през 2003 г.”, заяви още Лазаров и побърза да уточни, че нито тогавашният главен секретар – Бойко Борисов, нито вътрешният министър – Петканов, са вадили делото.

Припомняме, че Бареков предизвика остра реакция срещу себе си и от страна на бивши и настоящи експерти и общественици.

Бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, зам.директор на НСС 1999г. – 2001г., зам.-председател на ДАНС през 2008 и от края на 2009г. заяви:

"Категорично искам да кажа, че много хора съм следил и наблюдавал за близо 30 години служба, но с г-н Борисов не съм се занимавал. Ако Бареков говори такива неща, ще загуби в мое лице един човек, който е имал добро отношение към него".

Ботьо Ботев, бивш директор на отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция", "Полицай на годината" за 2002 г. бе категоричен:

"Бареков е напълно изкуфял. Това, което говори, са абсолютни глупости и измислици и е налудничаво да се опровергават налудничавите мисли, че Борисов е бил замесен в убийството на Илия Павлов."

Екатерина Бончева, член на комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската Народна армия от 2007 – 2012, от своя страна заяви:

"Няколко пъти сме проверявали Бойко Борисов. Документите, които са налични в Комисията за разкриване на досиетата на ДС, не дават основание да се твърди, че той има връзка с Държавна сигурност."

Ген. Димо Гяуров, ръководител на НРС за периода 1997-2002 г.:

"На мен не ми е известно г-н Борисов някога да е бил агент на разузнаването било преди или след 10 ноември 1989 година. По мое време никога не е постъпвало писмо с неговото име, независимо дали с негово авторство или от някъде другаде. Бареков е слънчасал."

Ген. Бриго Аспарухов, ръководител на НРС за периода 1991 – 1997 г.:

"Категорично и отговорно твърдя, че по времето, в което съм бил директор на разузнаването Борисов никога и под никаква форма не е бил в службата. Не е радно да се разпространяват такива информации, които са измислици."

 

Видеото можете да видите тук.