Важно е какво показвате, а не какво казвате, установи проучване

В онлайн запознанствата една снимка означава много повече от хиляди думи

Снимката на потребителя при онлайн запознанствата е много по-важна от текста, с който той се представя, пише Франс прес.

Заключението е на американския сайт за запознанства OKCupid, провел серия от тестове с профилите на ползвателите си. В пост в блога, озаглавен "Правим експерименти с хора", съоснователят на сайта Крисчън Ръдър признава, че неговият сайт е провел серия от тестове без знанието на абонатите му.
"Ползвайки интернет, вие сте постоянен обект на стотици експерименти във всички сайтове. Всички интернет сайтове работят на един и същ принцип", заявява той в свое оправдание.

Ръдър признава, че OKCupid понякога скрива текстовете от профила на потребителите с цел да установи степента на значение, което абонатите придават на думите и съответно - на снимките.

Сайтът също така е потвърждавал на несъвместими хора, че са създадени един за друг, с цел да провери дали това би могло да изиграе роля в една романтична връзка.

Резултатите от тези тестове показали, че думите имат много по-малка тежест от снимките, както и че подсказването на двама души, че те взаимно се допълват, засилват вероятността те да постигнат разбирателство.