Starazagora.utre.bg номинира добротворец за "Добрият самарянин"

Теньо Арабаджиев, един от групата "Приятели на Бежанците Стара Загора", е третата номинация в конкурса

Starazagora.utre.bg предложи третата номинация за ежегодния конкурс на Сдружение "Самаряни" - "Добрият самарянин". Екипът ни се спря на доброволеца Теньо Арабаджиев, един от групата "Приятели на бежанците Стара Загора" за неговата помощ към ирикчанин, който не може да ходи, тъй като е пребит от скинари. За оздравяването на 31-годишният Низар са съдействали още много хора, но г-н Арабаджиев е основният двигател днес да има надежда, че Низар ще проходи.
Прочетете историята тук!
Теньо Арабаджиев нееднократно подава ръка на бежанците. За неговата дейност, както и на съмишлениците му в Starazagora.utre.bg сме писали нееднократно.
Вижте още!
Според регламента на конкурса, до 5 ноември, организации и личности могат да предлагат номинации за годишния приз "Добрият самарянин". Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.
Всяка година инициативен обществен комитет избира по един „самарянин“, номиниран от гражданите, за да получи обществената награда. Провъзгласяването и връчването на наградата се случва на 14 Декември – датата от създаването на Сдружение „Самаряни“.