"Костенурките нинджа" се извиниха за постер на новия си филм

Чрез плаката те са направи случаен намек за инцидента на 11 септември

Кинокомпанията "Парамаунт Австралия" е поднесла извиненията си за случайния намек за атентатите от 11 септември 2001 година на постера към филма "Teenage Mutant Ninja Turtles" за костенурките нинджа, предизвикал буря от недоволство в социалните мрежи, предаде БТА.

На плаката се вижда горящ небостъргач, от който скачат костенурките, а датата, на която ще се състои премиерата на филма в Австралия е 11 септември. Съчетанието от горящата сграда и датата възмути много хора в социалните мрежи.

"Ние дълбоко съжаляваме, че използваме този постер за маретинговите материали. Съчетанието на изображението с датата бе грешка. Вече са предприети незабавни мерки използването на постерите да бъде спряно" - заявиха представители на "Парамаунт Австралия".

От кинокомпанията отбелязват още, че постерът е бил предназначен единствено за Австралия. Лентата "Teenage Mutant Ninja Turtles" е продуцирана от Майкъл Бей. Режисьор на игралния филм е южноафриканецът Джонатан Либесман. Една от главните роли се изпълнява от Меган Фокс. Тя пресъздава образа на журналистката Ейприл О'Нийл.

Филмът "Teenage Mutant Ninja Turtles" ще бъде пуснат по кината в САЩ и Канада през август 2014 година.