Сесия на Общински съвет Казанлък

Три общински имота продават в Казанлък, заради задължение на общината

Три големи общински имота пуска за продажба Община Казанлък, заради задължения към бизнесмен от над 3 млн.лв. Разрешението за продажбата на имотите влиза на предстоящото заседание на Общински съвет Казанлък, което ще се проведе в четвъртък, 31 юли от 9,30 часа.

Сред имотите за продажба е и т.нар. дупка на бившата Инфекциозна болница. Преди броени дни на пресконференция кметът на община Казанлък Галина Стоянова и председателят на ОбС Николай Златанов обявиха, че Общината е осъдена да изплати на фирма „Тракия трейд“ сума от над 3,3 млн. лева заради обявената за нищожна сделка за продажбата на имота на бившата Инфекциозна болница. Още на пресконференцията стана ясно, че имотът ще бъде обявен за продажба. Предложението на общинска администрация е този имот с площ 5 420 квадратни метра е да бъде обявен на търг с начална цена от 918 680 лева.
Голямото задължения към „Тракия трейд“ вероятно е и причина отново да бъдат обявени за продажба други два големи парцела. Единият е в квартал „Изток“ /северно от ОУ „Чудомир“/ и е с площ от 9 559 квадратни метра. За този имот предложената от администрацията начална тръжна цена е 363 200 лева.
Третият голям имот е с площ 10 883 квадратни метра и се намира в квартала южно от ж.п. линията. Имотът е с двуетажна масивна сграда с обща застроена площ 534 квадратни метра. Теренът е бившият филиал ,,Христо Ботев“ към Междуучилищен център – Казанлък, в близост до ПГ по строителство. Началната тръжна цена на този имот се очаква да бъде 332 250 лева.
На своята 51-ва сесия общинските съветници на Казанлък ще разгледат и гласуват общо 37 точки в дневния ред.