Научихме от Австрия, че са връчили обвинителния акт на Цветан Василев

Това е следствена тайна, заявиха от Прокуратурата

Обвинителният акт с данни за злоупотреби срещу собственика на КТБ Цветан Василев е бил връчен на адвоката му в София. Тази новина научаваме от австрийския вестник "Der Standard", пише News.bg.

Съобщение за случая липсва на официалната страница на Прокуратурата. Оттам са коментирали пред в. "Труд", че тази информация е следствена тайна.

Австрийското издание посочва, че банкерът е заплашен от обвинение в злоупотреби. Автор на публикацията е Маркус Бернат, смятан за доверено лице на банкера. Той уточнява, че Василев отхвърля обвиненията.

Бернат посочва, че се очаква назначеният следващата седмица служебен кабинет да води резултатни преговори за мениджмънта на КТБ. Според автора на публикацията неизвестните около сумите, необходими за оздравяване на банката, щели да траят поне до средата на септември.

Според юристи най-вероятно става дума за постановление за привличането като обвиняем на банкера, а не за обвинителен акт. На този етап все още не е ясно дали е издадена европейска заповед за ареста му в Австрия, където се предполага, че се намира.

Името на адвоката на Цветан Василев също се пази в пълна тайна.

Припомняме, заради обвинения за присвояване на близо 206 млн. лв. в ареста у нас остават главната касиерка на КТБ Маргарита Петрова и зам.-главната счетоводителка Борислава Кючукова. Под домашен арест е главната счетоводителка Мария Димова, а на свобода срещу 10 000 лв. - изпълнителният директор на банката Орлин Русев.