"Пеем и танцуваме, за да не плачем" - благотворителен спектакъл на танцова формация "Петлите"

Животът

31-07-2014, 14:37

Снимка:

petlite.info

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаската танцова формация „Петлите” тези дни печели награда след награда

40 деца от домове за сираци представят мюзикъла си тази вечер на Античния

Тази вечер на Античния театър, от 20:30 часа, 40 деца от домове за сираци и от обикновени семейства от Бургас ще разкажат на пловдивската публика своята история чрез мюзикъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем". След като вдигнаха на крака публиката в десетки градове на страната, малките артисти най-после ще се изявят и на пловдивска сцена.

Спектакълът е уникален, тъй като е създаден по идеята на едно "бързо" пораснало момче в Дом, което благодарение на артистичните си заложби в края на 2013 год. получава Годишната награда на Областния управител и Почетния златен знак, за приноса му в полза на деца в риск от бургаска област. Чрез силата на музиката, танците, пантомимата и театъра и с помощта на децата от танцова формация "Петлите", той ни представя една истинска драматична история, която се развива пред очите ни.

Целта на спектакъла е да се обърне по-голямо внимание на проблемите на децата, отглеждани в институции. Малчуганите не събират пари за вход и не искат подаръци, а просто някой, който да гледа представлението и да се вълнува заедно с тях.