Бургаската танцова формация „Петлите” тези дни печели награда след награда

Първата вълнуваща новина дойде от Националния ученически театрален фестивал. Голямата награда на името на „Климент Михайлов” бе присъдена на бургаскато формация „Петлите”  за спектакъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем".

Децата от формацията също обраха индивидуалните призове. Първото място  взе Васко във Втора възрастова група за най-добро изпълнение и оригинална роля, също Първо място му бе присъдено  и от Младежкото жури на фестивала. Първото  място бе присъдено на  Вики /Виктория/ в Трета възрастова група - за най-добро изпълнение и оригинална роля.

Припомняме ви, че мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ е проект на  на ТФ „Петлите“ с финансовата подкрепа на фонд „Социална закрила“ към МТСП, под Патронажа на д-р Хасан Адемов – Министър  на МТСП и  под  Патронажа  на  Министерството на културата.

Режисурата е дело на  Симеон  Димитров /режисьор  на култовата постановка „Полет  над  кукувиче  гнездо“  в ДТ“Адриана  Будевска“ – Бургас през 80-те /, а хореографията на  Петя Стойкова. Продуцент е  ръководителят  на формацията Георги Димитров, който за успешната интеграция на децата без родителска грижа в обществения живот  на Бургас със средствата на изкуството и танца, получи миналата Коледа голямата награда на Областния управител Павел Маринов.