Мая пак постави рекорд по говорене

В групата на "Коалиция за България" има 10 души, които никога не са излизали на парламентарната трибуна

Продължават рекордите на депутата от "Коалиция за България" Мая Манолова зад парламентарната трибуна. Обновена статистика на сайта на Народното събрание показа, че оттам тя е говорила в продължение на 21:52:21 часа или почти цяло денонощие.

Почти толкова дълго е било присъствието на трибуната и на народния представител от ДПС Йордан Цонев - 21:38:26 часа. Той изглежда е по-обстоятелственият от двамата, тъй като за това време е направил 594 изказвания в сравнение с 672 на Манолова. Лидерът на етническата партия Лютви Местан е говорил в парламента "само" 10:09:42 часа.

Колегата му, вече бившият председател на ПГ на "Коалиция за България" Сергей Станишев, е стоял на трибуната близо 6 часа и половина, за да направи 49 изказвания.

Далеч не всички в червената коалиция обаче са толкова приказливи, колкото нейните лидери. Депутатите, които никога не са се изказвали от трибуната, са най-вече от групата на КБ - 10.

Това са (по азбучен ред): Георги Борисов, Емил Георгиев, Илиян Тимчев, Ирена Анастасова, Кирчо Карагьозов, Любомир Петков, Николай Малинов, Павел Маринов, Пламен Желязков, Румен Стоянов. "Мълчаливите" кадри на ДПС са Александър Методиев, Георги Горанов, Емил Иванов и Щерю Щерев.