Деца в неравностойно положение представиха спектакъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем" на Античния театър

Представлението бе осъществено в Пловдив със съдействието на ПП ГЕРБ Пловдив област и спонсори

Деца в неравностойно положение представиха спектакъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ на Античния театър. Представлението бе осъществено в Пловдив със съдействието на ПП ГЕРБ Пловдив област и спонсори.

Историята е тривиална. Деца без родители са оставени в дом за отглеждане. Там се срещат с лишенията, с мизерията, с болката и несподелената любов и липсата на внимание, с отчаянието и търсенето на изход от ситуацията. Навършват 18 години, излизат от институцията и се впускат в още по-безпощадния жесток и недружелюбен самостоятелен живот.

Тази нелицеприятна приказка , но с щастлив край разказаха на пловдивчани 40 деца от Домове за сираци и от обикновени семейства от Бургас на 31 юли, на Античния театър. „Артистите” бяха от танцова формация „Петлите” и представиха мюзикъла „ПЕЕМ И ТАНЦУВАМЕ, ЗА ДА НЕ ПЛАЧЕМ“. Идеята за спектакъла е на ръководителя на Танцова формация "Петлите" Георги Димитров, самият той възпитаник на дома за деца и юноши.

НАЧАЛОТО: Всичко започва в коридорите на ДДЛРГ „Александър Георгиев Коджакафалията“ – Бургас, през далечната 2006 година по идея на Георги Димитров – едно момче с артистични заложби и невероятен дух.
Днес, осем години по-късно ТФ „ПЕТЛИТЕ“ имат зад гърба си многобройни изяви, вярна публика, много приятели, спонсори и многобройни национални и международни награди. Представлението е част от националното труне на формацията, а Пловдив бе 11-тият град, в който публиката остана без дъх от изпълнението на малките артисти. Режисьор на спектакъла е Симеон Димитров, хореографията е на Петя Стойкова, вокален педагог е Милена Добрева. Целта на турнето на ПЕТЛИТЕ е да се привлече вниманието на широката общественост към проблемите на децата, отглеждани в институции, да се обърне внимание на превенцията на изоставяне на деца и евентуално някои от тях да намерят своите нови приемни семейства. „ПЕЕМ И ТАНЦУВАМЕ, ЗА ДА НЕ ПЛАЧЕМ“ се играе вече втори сезон. Подготовката трае осем месеца . Останалото време се използва за участия по фестивали и турнета, както и много нови приятелства.

ПП ГЕРБ Пловдив област подпомогна „ПЕТЛИТЕ” като им осигури преспиването и храненето по време на престоя им в Пловдив.