Откриват водно-увеселителен парк Аквамания в Албена

Строителството на втората фаза ще приключи през 2015г.

Водно - увеселителен парк Албена Аквамания отваря врати днес по обяд.

Водната магия заема територия от близо 30 000 кв.м във ваканционно селище Албена. Футуристичният атракционен парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества уникални по рода си водни атракции за деца и възрастни. Дизайнът и проектирането на парка са продукт на архитект Куцаров и „ARCHEON Architects and Engineers”. Канадската фирма „ПроСлайд”, с реализирани проекти във водно-увеселителни паркове в страни от 6 континента като САЩ, Турция, Кипър, Обединени Арабски Емирства, Испания, Великобритания, Германия, Австрия, Холандия, Дания и Норвегия, е проектант и производител на водните атракции. С отварянето на Аквамания фирмата навлиза за първи път в Югоизточна Европа със своите продукти.

Втората фаза на проектиране и строителство на Аквамания се планира да бъде завършена през 2015 г. и да включи още 2 уникални по рода си водни атракции, като дългият 191-метра Тантрум , 76-метровата пързалка за отвесно спускане „Free Fall”, както и атракционен басейн и амфитеатрална сцена.

Има изградени  4 писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „ПроРейсър”- най-известната водна състезателна пързалка в света. От 20-метровата кула за изкачване, гостите ще опитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут”. Спускането става с надуваем ринг, поместващ до 4 души, които се потапят в шеметно спускане по лъкатушещите улеи на пързалката. 

„Мързеливата река” си прокрадва път под сянката на дърветата, бързеи се устремяват в скалистите каньони „Дивата река”, фонтани  и още много други атракции.