Овчаров: БСП беше под контрола на икономическа групировка

Драгомир Стойнев бил продукт на корпоративни интереси

„За пръв път БСП беше поставена под контрола на една икономическа групировка. Партията трябва да скъса с това, от което беше зависима през изминалата една година”. Това заяви пред bTV Румен Овчаров от БСП. Той заяви, че Михаил Миков и Драгомир Стойнев са били кандидатури на статуквото.
Според Овчаров Стойнев е продукт на корпоративни интереси. „Това, че ръководството на БСП действаше под натиска на тези корпоративни интереси, е очевиден”, коментира той.
„Изиграх лоша шега на Мая Манолова, като я подкрепих. Но революцията в БСП тръгна. Кандидатите не се подчиниха на Сергей Станишев негов кандидат да е само Драгомир Стойнев”, коментира още Овчаров. По думите му председателят на ПЕС е убеждавал някои от номинираните, че трябва да се излезе само с една кандидатура.
Според Овчаров резултатът от предстоящите избори ще зависи от това какво ще покаже Михаил Миков като лидер. „Той трябва да даде знаците за промяна”, каза още Овчаров.

Подписването на договора с "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй" е един голям гаф. Цената на реактора е около 5 млрд. И 300 млн., което е повече от двата реактора за Белене. „Ако БСП не се разграничи от този договор, ние поемаме отговорността за следващия провал на България”, предрече бившият икономически министър.

С футболна маневра Бойко вкара гол на ДПС. Така Овчаров коментира позицията на ГЕРБ да се откаже от гласуване на актуализацията на бюджета.