И в оставка правителството се опитва да причини национална катастрофа

Кабинетът „Орешарски“ да отиде на съд, заради договора с „Уестингхаус“, настояват ВМРО и НФСБ

Кабинетът „Орешарски”  трябва да бъде изправен на съд за упоритите си опити да причини нова национална катастрофа.
Решенията на правителството в оставка са нелегитимни и заробват българската икономика.
Това е коментарът на ВМРО и НФСБ по повод подписания от кабинета „Орешарски“  в последната минута договор за строителство на седми блок на АЕЦ „Козлодуй” с компанията „Уестингхаус” и сделките с терени по трасето на „Южен поток”.
Единственото, което правителството трябваше да подписва сега, бе оставката. Вместо това то започна да подписва договори за строителство на ядрени блокове и за продажба на държавни имоти на безценица по трасето на „Южен поток”. Правителството заприлича на синдик, който раздава за смешни пари държавата.

След изненадващо тайно посещение на шефа на „Уестингхаус” кабинетът пристъпи към споразумение за изграждане на нови мощности в „Козлодуй”. Кабинетът действа прибързано, непрозрачно и без никакво обществено доверие, сключвайки споразумения на тъмно, чиято цена ще плаща целият български народ.

Правителството се оправдава, че споразумението не било обвързващо. А защо тогава се подписва?

Според НФСБ и ВМРО кабинетът в оставка няма обществената легитимност да сключва подобни сделки в последния момент. Правителството не просто е в оставка, то е в морален фалит. Това означава, че то няма правото да подписва толкова важни за страната договорености със стратегически ефект.