Джаз в Бургас с Милица Гладнишка и Еделина Кънева

Симфо-джаз концертът ще се състои на 5 август

Следващата седмица Летните музикални празници „Емил Чакъров” ще предложат  на бургазлии и гостите на града истинско джаз преживяване. На 5 август, в 20:30  часа, на сцената на Летния театър ще излязат певицата и актриса Милица Гладнишка и сопраното Еделина Кънева. Те ще зарадват почитателите си с песни на Бийтълс, сюити  от Гершуин и американски спиричуъли. 

Талантливите дами  ще си партнират с тромпетиста  Венцислав Благоев и композитора  Любомир Денев, който ще е на рояла. Участие в концерта ще вземат още оркестърът и хорът  на Държавна опера – Бургас. Цените на билетите са 8, 10 и 12 лева, а за учащи и пенсионери -  6 лева.

Това е втори концерт за Милица Гладнишка и Еделина Кънева в Бургас. При предишното си участие през февруари те изпълниха залата на Операта и обраха овациите на публиката. Освен с певческите си умения,  Милица Гладнишка е добре позната на зрителите с участието си във филма „Кецове“, комедийния  сериал „Етажна собственост“ , шоуто „Като две капки вода“, а отскоро и като водеща на „Господари на ефира”. Нейните изпълнения  завладяват публиката и в известни джаз клубове в София.  Еделина Кънева също се радва на внимание от почитателите си в Бургас, които още пазят спомена за концерта й с Орлин Горанов.

През август програмата на Летни  музикални празници „Емил Чакъров” продължава с редица силни заглавия, сред които: „Тоска”, „Любовен Еликсир”, „Отело”, „Трубадур” и „Пепеляшка”. Специални адмирации заслужава и последното представление от афиша за месец юли – операта „Турандот”. Зрителите в Летния театър ще запомнят завинаги брилянтното изпълнение на тенора Бойко Цветанов, който изигра принц Калаф. Снощи бургаската публика, която е сред познавачите на оперното изкуство, изрази възхищението си от големия тенор, като го извика на бис на арията „Несун дорма”. Цветанов изчака аплодисментите да стихнат и отново изпя една от най-трудните и известни ариина Пучини. Финалът на арията  бе съпроводен с бурни овации и викове браво.