Ученици гостуваха на Евро Инфо центъра

Децата се запознаха с възможностите за пътуване, образование и стажуване в ЕС

С много усмивки, ведро настроение и положителни емоции се изпълни офиса на Областния информационен център – Стара Загора в последния ден от месец юли. За втора поредна година центърът се включи като партньор в лятната програмата „Ваканция 2014“, организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Община Стара Загора.
Учениците се запознаха с дейността на мрежата от 28-те информационни центъра в страната и предстоящите инициативи на Евро инфо центъра за 2014 година.
Над 20 ученици от различни възрасти и училища участваха активно в ролевите игри като научиха и споделиха интересни факти за всяка страна от Европейския съюз. Учениците обоготиха знанията си за ЕС, неговите символи, химна, историята му и какво ни дава като българи членството ни в него. Малчуганите се насладиха на виртуално пътуване по забележителности в страните от голямото европейско семейство и с много емоции разказваха за преживяванията си.
Чрез мулти-тъч устройствата в офиса и с помощта на експерти от центъра учениците научиха повече за възможностите за пътуване, образование и стажуване в Европейския съюз от страницата на Европейски младежки портал www.ec.europa.eu.
Младежите се впечатлиха от разнообразието на литература на различни езици за Евопейския съюз в библиотека в офиса на информационния център.