200 нелегални емигранти влизат у нас дневно, съобщи Джамбазки

Мисия

01-08-2014, 16:55

Снимка:

архив

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Воеводите се развеждат с Бареков, вземат се с НФСБ

Според евродепутата, стената на границата ни приличала на ограда на кокошарник

Повече от 200 човека на ден преминават нелегално българската граница . Това заяви в Стара Загора заместник-председателят на ВМРО-БНД и евродепутат Ангел Джамбазки.

По думите му ескалацията на напрежението в Близкия изток ще породи нова вълна от бежанци и нелегални емигранти, което неминуемо ще предизвика нов тежък социален проблем на българското общество. Напрежението в емигрантските лагери расте, емигрантите не приемат предлаганата им работа, защото считат, че заплащането у нас е прекалено ниско, каза още евродепутатът. По думите му, въпреки истерията на НПО-та по повод огражденията, които издигаме на българо-турската граница, те приличат на ограда на кокошарник в сравнение със стената между Турция и Гърция. В декларация на групата му в Европарламента, свързана със ситуацията в Ирак е поискано от Европейската комисия да подпомогне застрашените от нелегална имиграция държави, които са България, Гърция, Италия, Испания и Малта, каза още Джамбазки.
По отношение на прекратената коалиция с ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“, Джамбазки обясни, че тя е изпълнила предназначението си на евроизборите, но различията са се оказали твърде непреодолими и увеличаващи се, така че вече не била полезна.
В Стара Загора Джамбазки още веднъж съобщи, че ВМРО-БНД иска съд за правителството на Орешарски по повод договора с „Уестинг хаус“ – проект, който е геополитическо изнудване и при цената си би бил точно толкова вреден за България, колкото „Южен поток“ на цената, на която управляващите у нас са искали да го строят.