Воеводите се развеждат с Бареков, вземат се с НФСБ

В декларация ВМРО-БНД в Стара Загора обяви, че иска коалиция с партията на Симеонов

Областното ръководство на ВМРО-БНД в Стара Загора излезе със специална декларация, с която обяви, че иска коалиция с НФСБ. По повод поисканата официална позиция от националното ръководство е разгледано предложението на Националния фронт за спасение на България за създаване на „общ патриотичен фронт“, се казва в декларацията.
„След дебати е изразена пълна подкрепа за влизането в състава на патриотичния съюз. ВМРО-област Стара Загора смята, че тази коалиция ще отговори на очакванията на нашите членове и симпатизанти и ще реализира по-адекватно вижданията ни за управленските политики на държавата.
Считаме, че мястото на ВМРО в такъв политически съюз е естествено и идейно обосновано. В тази конфигурация най-старата патриотична формация – ВМРО, ще има по-голяма възможност да отстоява своите патриотични идеали.
На областно ниво двете структури имат реализирани няколко общи инициативи, както и близки политически виждания, а това ще е залог за успех в предстоящата кампания.
Тази позиция представителите на област Стара Загора ще отстояват и на предстоящото заседание на Организационния съвет. На него ще бъде взето решение за коалиционната политика на ВМРО-Българско национално движение на предстоящите предсрочни парламентарни избори“, се казва още в декларацията, изпратена до медиите от областния лидер на БМРО-БНД Николина Горова.
Към настоящия момент ВМРО е в коалицията на „България без цензура“, с която участва на евроизборите. След казуса с Ангел Славчев, доскорошен зам.-председател на ББЦ воеводите открито заговориха за развод с Бареков. Вчера старозагорецът Кристиян Петков, зам.-председател на ВМРО-БНД, заяви:„Ако Пеевски е кукловодът на Бареков, ВМРО няма място в такава коалиция“.