Съдът върна дело за смърт на пешеходна пътека

Не били намерени родителите на починалия и не е посочено, че катастрофата е станала на пешеходна пътека

Окръжният съд в Бургас не даде ход на наказателното дело срещу Станимир Василев и го върна на прокурора, за отстраняване на допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство.
 Обвинението срещу Василев е за това, че на 16.10.2013 г. на улица в  Поморие, преминавайки през кръстовище, при управление на лек автомобил „Рено Еспейс“ е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на мъж и средна телесна повреда на жена, причинила трайно затруднение за движението на десния й крак.
Съдът посочи, че по делото не са установени всички лица, с право на обезщетение за неимуществени вреди, а именно родителите на починалия при транспортното произшествие. При даване ход на процеса сега, биха се нарушили правата им да поддържат обвинението наред с прокурора и да предявят граждански иск. Съдът посочи, че е необходимо да бъдат издирени родителите на пострадалото лице и да бъдат уведомени за тяхното право да участват в наказателния процес.
Освен това в обвинителния акт не е посочено, че престъплението е извършено на пешеходна пътека. При наличие на това квалифициращо обстоятелство, ако бъде признат за виновен, подсъдимият трябва да получи по-тежко наказание. Неяснотата в обвинителния акт ограничава правото му на защита.
 С тези аргументи Окръжен съд – Бургас върна делото на държавното обвинение.