Джебчии търсят страстни туристи по морето

Най-често ги дебнели до барове и кръчми

В Бургаско вече има няколко случая на задигнати вещи, докато притежателите им се отдават на бурен секс на плажа. В този сюблимен момент хората не обръщат внимание на багажа си и стават лесна мишена на джебчиите.

Подобни кражби се случвали най-често около увеселителните заведения, където посетителите консумират солидно количество алкохол, отключващо необузданите емоции. По-късно, отивайки да ги изконсумират, обаче ставали уязвими за крадците.

Интересен факт е, че престъпността в Слънчев бряг рязко е намаляла. Това според инспекторите се дължи на поставянето на охранителните камери из целия комплекс, които стопирали набезите на апашите. Своеобразният "Биг брадър" дотолкова стреснал крадците, че единственият им начин да се опитат да покажат уменията си бил да опитат шанса си в автобуса до Несебър, където все още няма видеонаблюдение.

Най-често апашите посягали на мобилни телефони, таблети и дамски чанти. Често собствениците им сами улеснявали грабителите, оставяйки ги без надзор. Това се случвало най-често в дискотеките и фоайетата на хотелите.

Много често крадците успявали да достигнат до тях и в стаите на първия и втория етаж или в квартирите по морето. Сред дългия списък на задигнатите вещи това лято има парфюми, слънчеви очила, бижута, плажни чанти и др. Много често престъпниците издебвали хората и докато са в морето, за да се докопат до личния им багаж.

Сред най-фрапантните случаи е свиването на очила с 4 диоптъра от германка, които на практика са неизползваеми и непродаваеми.

Въпреки това от полицията отчитат рекорден спад на издърпаните дамски чанти тази година, което отдават на превенцията от тяхна страна. Униформените съветват, особено дамите, да не пишат PIN кода на дебитните си карти на гърба на пластиката, защото така много често крадците успявали да изтеглят големи суми от парите им, пише "Новинар".

Тази година има и загинали крадци по време на обир. Двама апаши се опитали да се спуснат през покрива до избрания от тях етаж, за да проникнат в стаята на туристи. Този, който осигурявал спускащият се, обаче стъпил на климатик, който не издържал на тежестта и двамата полетели надолу. Медиците не успели да ги спасят.