Социалистите се събират на Бузлуджа

Във връзка с провеждането на събора ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства

Членове и симпатизанти на левицата се събират на традиционен събор на Бузлуджа, на който ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

Тази година мотото е "Силна БСП - единна левица". Ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията и на паметниците на Хаджи Димитър и на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. Традиционно ще бъдат раздадени и електронните членски карти, този път на 123 нови млади членове на партията. Предвидена е развлекателна програма.

Във връзка с провеждането на събора ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства (МПС) над 3,5 тона по пътя I-5 - Габрово-Шипка, днес от 8.00 ч. до 12.00 ч. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура".

Ограничението е за участъка от км 155+114 (кръстовище с общинския път за кв. "Етъра") до км 184+100 (Габрово-гр. Шипка) и по третокласния път между връх Шипка и връх Бузлуджа. Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 тона е през Прохода на републиката.