7 тайни за здраве от лятото

Всеки сезон крие както опасности за здравето, така и много тайни, които да съхранят доброто ви здраве. Ето кои са 7-те тайни за лятото за здраве, според rozali.com.

Слънце - Умереното излагане на слънце насища организма ви с витамин D, зарежда ви с енергия и настроение, подсилва имунната система, изчиства организма ви от токсини, което ясно си личи по кожата ви (изчезват малките несъвършенства и акнето). Слънцето е особено полезно за хора, страдащи от анемия, кожни болести, ставни проблеми, проблеми с костите и др. Слънцето е и ефикасен лек срещу депресии и редица заболявания на нервната система.

Море - Една от първите асоциации, която правите с лятото, е навярно морето. Солената вода има доказано здравословно действие при кожни проблеми, има подмладяващ и детоксикиращ ефект, помага при ревматични заболявания, разширени вени, алергии, дихателни проблеми, подобрява кръвообръщението, засилва имунитета.

Въздух – Лятото е сезонът, в който имате най-много възможност да прекарвате време на чист въздух, което пък се отразява положително на цялостното ви здравословно състояние. Отидете на пикник, разходете се в парка или се насладете на морския бриз в компанията на прохладна напитка.

Градинарство – Лятото е сезонът на цветята, а градинарството е едно от най-здравословните хобита, грижещо се за здравето на духа ви. То е идеална терапия срещу депресивни състояние и други психични заболявания.

Пътуване – Не че не пътувате през останалата част от годината, но сякаш повечето хора пазят отпуската си именно за лятото, за да се възползват от всички плюсове в здравословно отношение на лятото, за които вече споменахме. Летните почивки действат изключително разтоварващо, справят се успешно с натрупания стрес и ви зареждат с енергия за месеци напред.

Коктейл от витамини – Сега е времето да заредите организма си с естествени витамини от множеството летни плодове и зеленчуци.

Движение – Хубавото време и повечето свободно време през лятото предразполагат към повече движение на чист въздух. Отдайте се на тичане, планинарство, плуване, колоездене. Ходете боси, което действа като ефикасна терапия срещу стреса, подобрява кръвообръщението, тонизира.