137 фирми ще участват в селскостопанското изложение в Добрич

Форумът тази година е от 5 до 9 август

XXII-то международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”, ще се проведе от 5 до 9 август в Добрич, съобщиха организаторите от „Добрички панаир“.

До момента участие са заявили над 137 фирми от страната и чужбина. Те предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита и други.

Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция. След като изложението бе изтеглено почти месец напред, организаторите отчитат ръст на заявките от фирми, които за пръв път ще участват в изложението. За първи път тази година ще бъдат представени семена на пшеница, която е устойчива на продължителни дъждове, информират още от „Добрички панаир“.

В рамките на изложението ще се проведе дебат на тема „Предимство ли е за българските малки и средни предприятия да са на общия пазар“. Организирана е кръгла маса с участието на земеделското министерство и държавен фонд „Земеделие“.