На 5 август откриват „Селското стопанство и всичко за него”

Досега 128 фирми са заявили участие във форума

Тази година XXII-то Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”,  ще се проведе от 5 до 9 август 2014 г.

До момента участие са заявили над 128  фирми от страната и чужбина. И на тазгодишното изложение ще бъдат представени едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, леки автомобили,  специализирана литература.

 Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция. Промяната на датите допринесе до засилен интерес към изложението, смятат организаторите.  

Изложението е съпроводено със съпътстваща програма.

5 август 2014 г.

11:30 ч.     Enterprise Europe Network - Добрич (България) към Търговско-промишлена палата се включва с организиране на: Дебат: Предимство ли е за българските МСП да са на общия пазар с участие на експерти, отстояващи положителните и отрицателни страни по темата, заедно с представители на бизнеса от региона.

                                                                  Конферентна зала СК „Простор“

6 август 2014 г.

Една от новостите през тази година е, че по време на изложението „СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО”, съвместно с Търговско промишлената палата и ЕЕN(Enterprise Europe Network – Информационно-консултантска мрежа, специализиран инструмент на Европейската комисия, осигуряващ интегрирани услуги в помощ на бизнеса и иновациите за малките и средни предприятия (МСП) в Европа.) ще се проведат бизнес срещи по интереси, на които една фирма предлага свои стоки или услуги на други фирми. Събитието представлява уникална възможност за установяване на нови бизнес контакти и отношения с фирмите участнички. На срещите ще участват фирми от България и Румъния – от областите Констанца и Галац.

На 8 август 2014 г. от 10:00 часа:

Демонстрация на фирма „Раломекс” АД

 На 6 август 2014 г. от 13:00 ч. ще се проведе кръгла маса с участието на МЗХ и ДФ Земеделие на тема: Мониторинг в сектор земеделие. Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. – подпомагане и креатиране на земеделието.                                                                                

Официалното откриване е предвидено за 5 август 2014 г. от 10:00 ч., СК Простор. На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.