Накъде се цели ГЕРБ?

Тонът в политиката се задава от най-голямата политическа сила, заяви Румяна Бъчварова

ГЕРБ ще подкрепи гражданите и пациентите, които имат нужда от увеличаване на средствата в Здравната каса. Зтова в понеделник ще имаме символично участие, което да гарантира кворума в Народното събрание и ще оставим на БСП и ДПС да гласуват този размер на актуализацията. Това каза в „Панорама“ по БНТ Румяна Бъчваров, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Тя подчерта, че според ГЕРБ този размер на актуализацията е недостатъчен.

БСП отказва да признае и да гласува един дефицит, който на практика ще бъде емблемата, етикетът на провала на тяхната финансова политика, посочи тя. БСП не иска да поеме отговорнос. Тяхната стратегия е да отлагат роблемите за следващото правителство.

ГЕРБ се страхували българите да не ги заподозрат в политически игри с ДПС, защото имало съмнение за политиката на тази партия. “Нелогично е да искаме да решим проблемите с тези, които са част от този проблем. Ние сме най-голямата политическа сила. И най-големите задават политическия тон”, категорична е Румяна Бъчварова..

“Реформаторският блок претендираха за изключителни права върху дясното. Надявам се да намерим общи механизми към конкретните пътища. Говорителят на блока Радан Кънев критикува всички. Не разбрах те какво предлагат”, поясни Бъчварова.