На Станишев му се привиждат съзаклятия и конспирации

Бившият соц. лидер още вярва, че ще победят на изборите

Дали от носталгия по доскорошния си пост на лидер на социалистите, или от препаратите, с които пръскаха срещу комари и змии връх Бузлуджа, на Сергей Станишев му се привидяха съзаклятия и конспирации.

В речта си на Историческата поляна, той сподели, че е свидетел на негласна коалиция между Президента, ГЕРБ и доскорошните партньори на левицата - ДПС. По думите му, тази коалиция е израз на задкулисието, сделка на икономически и политически интереси на гърба на хората и за тяхна сметка.
На традиционния събор на левицата, Станишев увери присъстващите, че БСП няма да допусне договорките на тази негласна коалиция да се случат.
Бившият лидер на БСП още вярва, че на изборите ще докажат, „че са силни и дават шанс на страната, защото БСП е силата, която създава работни места идава шанс на младите, грижи се за пенсионерите". И заговори за справедливост и шайки, които крадат от държавата. Нещо повече, той гласно се изрази, че БСП не е допуснала създаването на изкуствена банкова и финансова криза в страната, както и че за 1 година в управлението са направили повече, отколкото ГЕРБ за 4.
Новият председател на социалистите пък говори за отношенията с АБВ. По думите му, за тях ще се решава след изборите. Каква позиция ще заеме БСП спрямо АБВ, ще зависи много от тяхното поведение по време на предизборната кампания, тъй като до момента политиката на водената от Първанов партия се е изграждала изцяло на отрицание и противопоставяне с БСП, добави още червеният лидер.
Тържественият митинг на социалистическата партия на връх Бузлуджа тази година, посветен на 123-та годишнина от организираното социалистическо движение в България се провежда под мотото: Силна БСП- единна Левица".
Митингът събра лидерите на партии и организации от Коалиция за България, представители на правителството в оставка, депутати.