Това е най-честата лъжа!

Вижте кои измислици са най-разпространени в света

Най-честата лъжа, която хората изричат, е: „Добре съм". Това установили британски учени в анкета сред 2000 свои сънародници. Оказало се, че запитаните предпочитат да отговорят така на въпроса „Как си?", вместо след това надълго и нашироко да обясняват какви проблеми имат.

 Другите най-често използвани лъжи целят да съхранят достойнството на отсрещния човек - например, да кажете, че ви харесва подарък, който не ви допада. В тези случаи обикновено мъжете влизат в ролята на лъжльовците. Жените пък са склонни да скрият цената на нещо, което са купили. В челната десетка попадат още лъжите за „хубавия" тоалет на половинката ви, за алкохола, който сте изпили или за парите, които печелите, пише "Всеки ден".

 Изследването установило, че мъжете лъжат повече от жените. Те мамят поне по 4 пъти седмично, докато дамите го правят по три пъти. Те пък не са искрени в леглото - имитират оргазъм или твърдят, че им е хубаво, а всъщност искат час по-скоро да се отърват от ласките на половинката си. По-вероятно е да бъдете излъгани от мъж, който иска да получи нещо от вас, желае да направи някоя история по-интересна или за да се представи в по-добра светлина.