Тайните за това как да повишим тонуса си

Някои лекари препоръчват да ставате по едно и също време, дори през уикенда

1. Как да заспиваме по-бързо - след обяд никакво кафе. То може да ви накара да седите на компютъра до 1 часа сутрин, за което ще се съжалявате на другия ден. Уверете се, че температурата в спалнята ви е подходяща. Най-добре е да е леко хладно (без да ви е студено, разбира се). Горещината може да ви събуди през нощта. Не правете физически упражнения преди лягане. Те повишат тонуса ви и ще изгонят съня. Загасете компютъра. Времето минава много бързо пред него и няма да усетите как ще мине полунощ.

2. Някои лекари препоръчват да ставате по едно и също време, дори през уикенда, когато можете да си позволите допълнително не повече от половин час. Тялото е машина, която се програмира с постоянство.

3. Никога не ползвайте бутона за отлагане. Ако си нямате доверие, че ще станете, оставете часовника на място далеч от леглото, за да трябва да станете, за да го загасите. Продават се дори будилници, като този на снимката: Той се слага на земята и се загася с тежестта на тялото, тоест трябва да станете, за да спрете звука. Може и просто да сложите будилника в другия край на стаята.

4. Жаждата ви кара да се чувствате уморени и сънливи. Няколко глътки вода сутрин веднага ще ви ободрят.

5. Веднага щом се събудите отворете щорите. Това ще събуди организма ви по естествен начин.

6. Сутрешната тренировка ви зарежда се енергия за целия ден. Не е нужно да е нещо много динамично – йога или гимнастика ще свърши работа.

7. Не пропускайте закуската, а при нея наблягайте на протеините.