Бареков преживя катарзис! Иска прошка!

Проплака: Хората на Пеевски ме използваха за разчистване на сметки

В понеделник Николай Бареков щял да се запъти към Главната прокуратура и то лично. Там той внесъл сигналите срещу президента Росен Плевнелиев и щял да ги изтегли обратно. Незнайно защо обаче той отказа да коментира дали сигналите са верни или не. По думите му това не е предмет на разговор, а правосъдието не е могло да си свърши работата.

Ако лидерът на "България без цензура" е подавал фалшиви сигнали цяла година, в качеството си на "маша" на определени хора, с цел да очерня и клевети политически противници, това не е ли престъпление? Ако пък оттегля сигнали, чието съдържание е достоверно, не прикрива ли престъпление?

Потресаващо е признанието му, че като журналист и политик е действал само за разчистване на сметки на неговите господари. По заръка на медийните бухалки от небезизвестния Делян Пеевски, той действал срещу президента, за да разчисти техните сметки, проплака Бареков.

Bulgariautre.bg припомня, че Бареков често организираше митинги срещу Плевнелиев пред президентството и бе повече от категоричен, че държавният глава участва във финансови злоупотреби и зависимости. От тези свои думи Бареков вчера се отрече на 100 %. Пред медиите лидерът на ББЦ не можа да обясни променливостта на позициите си и кога и от кого са продиктувани обратите в политическото му поведение.

Нещо повече, с думите си той доказа, че е преживял истински катарзис: „Имах възможността да се видя с президента Росен Плевнелиев и да му се извиня за моите квалификации по негов адрес. Към днешна дата отчитам, че не са били премерени и са нагнетявали още повече обстановката. Факт е, че въпреки всички обвинения към него, президентът устоя и в момента остана единствената стабилна институция в България”.

Затова и иска прошка. Извинил се на президента. Вероятно ще се извини и на избирателите си днес или утре за напразните обещания. Може да се извини и на Бойко Борисов, въпреки че поне засега има твърда позиция срещу лидера на ГЕРБ.

В крайна сметка, както казва самият Бареков, съдете го по думите, не по делата.