Структури от Пернишко напускат Бареков? Поливат с вино раздялата?

Повод за реакцията им е вчерашният "катарзис"

Структури на "България без цензура" от четири общини в Пернишко обявяват, че напускат формацията в знак на несъгласие с противоречивите изяви на нейния лидер Николай Бареков.

В заявление до изпълнителния съвет на партията и до медиите, 18 активисти от Земен, Радомир, Брезник, Ковачевци пишат, свалят политическото доверие от лицето Николай Бареков и ръководството на ББЦ, защото са дълбоко разочаровани от провежданата от ръководството политика, пише КРОСС.

Повод за реакцията им е вчерашният "катарзис", както те се изразяват,  на Бареков по време на срещата с президента Росен Плевнелиев. На нея Бареков се е извинил на държавния глава за квалификациите, които си е позволявал по негов адрес и е заявил, че ще оттегли сигналите си до прокуратурата срещу Плевнелиев.

"Държим да Ви уведомим, господин Бареков, че в момента  поливаме с бяло вино нашата раздяла с Вашата противоречива и скандална фигура!" завършва заявлението, в което се изтъква и активността и принципите на по-рано напусналия зам.-председател Ангел Славчев.

 

По-късно от ББЦ категорично опровергаха информацията.